Handbogen- & Meubelwerkplaats Deventer

Maak een afspraak en kom eens kijken in mijn werkplaats!

Meubelbouw & werkplaats

 

Naast boogschieten en handbogenbouw, ben ik ook actief als meubelmaker en begeleider bij het zelf werken met hout. Naar de wens van de klant maak ik mooie zaken van hout, zoals tafels, kasten, stoelen en woonaccessoires voor binnen en buiten.

Ook voor het opknappen of aanpassen van meubels kun je bij mij terecht. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-81462430 en kijk op de Facebook pagina MeubelbouwDeventer en website www.handbogenenmeubelwerkplaatsdeventer.nl

Werkplaats adres: Sint Olafstraat 7, 7418 CG Deventer (terrein PontMeyer).

Zelf met hout werken

De werkplaats is iedere vrijdag open voor ‘houtliefhebbers’. Het is dus ook mogelijk om een aantal vrijdagen te komen en onder mijn begeleiding je eigen handboog te maken. De opzet van deze dagen is hetzelfde als de meerdaagse workshops. Naast bogenbouw kun je in de werkplaats ook andere voorwerpen van hout maken. Wil je zelf een mooi kastje of tafeltje maken, maar heb je niet de ruimte en/of het juiste materiaal en gereedschap en wil je graag begeleiding van mij als meubelmaker? Je bent van harte welkom.

Openingstijden en workshops werkplaats van Handbogen- en & Meubelwerkplaats Deventer

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 16.30 uur. Elke donderdag en vrijdag is de werkplaats ook open voor het volgen van een workshop handbogenbouw of pijlenbouw in de werkplaats. Eerder was ook de zaterdagmorgen daarvoor open maar met ingang van augustus 2017 nu nog alleen op afspraak en voor het maken en herstellen van houten pijlen. Idem voor reparatie handbogen of het maken voor een passen pees van B50 of FastFlight. Voor meer persoonlijke informatie advies of uitleg over de diverse workshops kunt u daarvoor ook op zaterdagmorgen een afspraak maken.

In overleg ook workshops mogelijk in de avonduren van 19.30 tot 22.00 uur, kosten zijn dan 60,50 Euro inclusief btw per avond voor volwassenen en 30,25 Euro inclusief btw voor de jeugd. Natuurlijk exclusief materiaal.

Workshops 'Houtbewerking + huur werkplaats voor een halve dag 50,- Euro inclusief btw of voor 1 hele dag 100,- Euro inclusief btw, voor beide natuurlijk exclusief materiaal.

Mijn werkplaats vindt u op het terrein van PontMeyer in Deventer.

 

Avondopening

Lukt het niet om op vrijdag aan je boog of ander houten voorwerp te werken, dan kan ik je één of twee avonden in de week begeleiden in de werkplaats. De avonden stemmen we samen en eventueel met meer geïnteresseerden af.

Inloopwerkplaats op zaterdagmorgen

Tot slot is er een laagdrempelige mogelijkheid om op zaterdagmorgen pijlen en/of een handboog te maken. Dan is de werkplaats ook open, maar de opzet is wel anders dan in de workshops. Minder begeleiding van mij, meer zelf doen, meer deelnemers en met boogschietliefhebbers die elkaar willen helpen. Het is een gezellige inloopochtend en er gelden lagere tarieven.

Actuele informatie over datums van meerdaagse workshops en prijzen vind je op de website www. handbogenenmeubelwerkplaatsdeventer.nl Gegevens werkplaats: Sint Olafstraat 7, 7418 CG Deventer (terrein PontMeyer), telefoon 06-81462430.

Werkplaats voor houtbewerking

In mijn werkplaats gebruik ik voor de houtbewerking diverse handgereedschappen voor de meubelbouw als voor het handbogen maken, diverse blokschaven, steekbeitels, gutsen, raspen, handzagen enz.

Voor de cursisten aan de workshops heb ik een lijst van gereedschap dat eventueel via mij kan worden besteld bij leveranciers zoals Festool, Baptist, BUS, Fairbow en andere.

Elektrisch handgereedschap

In deze tijd worden veel werkzaamheden uitgevoerd met elektrisch handgereedschap, van bijvoorbeeld Festool, Lemello en andere leveranciers. Van Festool diverse freesmachines, een aantal handschuurmachine(s), handcirkelzaag, mobiele freestafel, bovenfrees, dominofrees, een kleine kantenfrees voor het fijne werk, diverse handboormachines.

De machinale werkplaats

De grote houtbewerkingsmachines staan in mijn werkplaats voor allerlei houtbewerkingen :

1) SCM Formaatzaag met roltafel

2) Harwi Schulpzaag

3) SCM Vlakbank, 410 mm schaafbreedte

4) SCM Vandiktebank, 520 mm schaafbreedte

5) SCM Stationaire freesbank

6) Centauro Lintzaag (groot)

7) Metabo Bas 317 Lintzaag (klein)

8) Global Vacuumtafel met een werkruimte van 3100 x 1300 mm

9) Stationaire langgatboor

10) JET Oscillerende kantenschuurmachine (ook voor gebogen schuurwerk)

11) JET Oscillerende drum/cylinderschuurmachine

12) JET 1642 Houtdraaibank 1090 mm werkbreedte

13) Kufo Afzuiginstallatie

14) Luchtzuivering t.b.v. fijnstof

15) CNC - Computer Numerical Control, voor computer gestuurd houtbewerking d.m.v. een frees. Werkvlak 1000 x 600 mm

 

 

Agenda

 

30

Mei

Alleen in de ochtend voor leden 3D van 9 tot 12 uur.

 

30

Mei

Er is in de middag geen boogschieten ivm Corona virus.

 

6

Jun

Er is voorlopig nog geen boogschieten ivm Corona virus.

Handboogschieten

# Zomerseizoen vanaf zaterdag 4 mei tot de laatste zaterdag (26) in oktober, van 2 tot 4 uur op de Oude IJsbaan, Rembrandkade 195, Deventer.

Tijdens de zomervakantie is er vanaf zaterdag 3 augustus tot en met zaterdag 31 augustus GEEN boogschieten!

# Winterseizoen vanaf de eerste zaterdag in november (2) tot de laatste in april, van 2 tot 4 uur in de sportzaal van Sporthal De Schalm, Dreef 1 op Borgele. Laatste informatie staat op https://www.facebook.com/HandboogschietenDeventer

Tarieven boogschieten

Per keer en zonder abonnement:
Jeugd 4,50 en Senioren 5,50

Een abonnement is voordeliger:
Jeugd 3,50, senioren 4,50
Huur boog/pijlen 1,50. Abonnement per maand, kwartaal, half of 1 jaar, zie menu Pijlpunten.

S P O N S O R S
Drive by Wire
Simone Holsbeek en Alwin Wubben


Antea Nederland b.v.

Antea Group Sponsoring 3D target

Meer