Handbogen- & Meubelwerkplaats Deventer

Maak een afspraak en kom eens kijken in mijn werkplaats!

Handbogenbouw

De pracht en (veer)kracht van hout

Vanuit mijn passie voor hout en het handboogschieten, werd ik getriggerd om zelf met het maken van houten bogen aan de slag te gaan. Door in de leer te gaan bij o.a. Jan van der Veen en veel zelf te oefenen heb ik inmiddels veel ervaring met het maken van longbows en flatbows.

Van licht tot zwaar, verschillend vorm gegeven en gedecoreerd, maar altijd met een mooi schot en van het prachtige materiaal hout. Een aantal van deze bogen is te koop, maar meestal worden ze, naar persoonlijke wens door mij gemaakt. In de werkplaats in het Havenkwartier in Deventer kun je met mijn hulp ook zelf een traditionele houten handboog en pijlen maken. Ik zorg voor een geschikt stuk hout en in de werkplaats zijn alle benodigde materialen en gereedschap aanwezig.Ben je gefascineerd door het traditionele boogschieten met de houten bogen en ben je graag met je handen bezig? Dan vind je zelf een handboog en je eigen pijlen maken waarschijnlijk prachtig om te doen.

Openingstijden werkplaats van Handbogen- en & Meubelwerkplaats Deventer

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 16.30 uur. Elke donderdag en vrijdag is de werkplaats ook open voor het volgen van een workshop handbogenbouw of pijlenbouw in de werkplaats. Eerder was ook de zaterdagmorgen daarvoor open maar met ingang van augustus 2017 nu nog alleen op afspraak en voor het maken en herstellen van houten pijlen. Idem voor reparatie handbogen of het maken voor een passen pees van B50 of FastFlight. Voor meer persoonlijke informatie advies of uitleg over de diverse workshops kunt u daarvoor ook op zaterdagmorgen een afspraak maken.

Zelf met hout werken

De werkplaats is iedere vrijdag open voor ‘houtliefhebbers’. Het is dus ook mogelijk om een aantal vrijdagen te komen en onder mijn begeleiding je eigen handboog te maken. De opzet van deze dagen is hetzelfde als de meerdaagse workshops. Naast bogenbouw kun je in de werkplaats ook andere voorwerpen van hout maken. Wil je zelf een mooi kastje of tafeltje maken, maar heb je niet de ruimte en/of het juiste materiaal en gereedschap en wil je graag begeleiding van mij als meubelmaker? Je bent van harte welkom.

Kosten workshops 'Houtbewerking + huur werkplaats voor een halve dag 50,- Euro inclusief btw of voor 1 hele dag 100,- Euro inclusief btw. Voor beide natuurlijk exclusief materiaal. Mijn werkplaats vindt u op het terrein van PontMeyer in Deventer.

In overleg ook workshops mogelijk in de avonduren van 19.30 tot 22.00 uur, kosten zijn dan 60,50 Euro inclusief btw per avond voor volwassenen en 30,25 Euro inclusief btw voor de jeugd. En natuurlijk exclusief materiaal.

Workshops Houtenboog of gelamineerde boog

 Je kunt kiezen voor een workshop van twee of drie aaneengesloten dagen. Tijdens een workshop van twee dagen maak je zelf en onder begeleiding een traditionele boog. De jeugd werkt vanuit een voorbewerkt stuk hout en volwassenen vanuit een ruw kloofstuk. Het maken van een boog vergt tijd en geduld, dus je hebt deze twee dagen zeker nodig. Hout is mooi materiaal om mee te werken en iedereen is supertrots wanneer hij/zij na twee dagen met een zelf gemaakte, ongelakte boog naar huis gaat.Kies je voor de workshop van 3 dagen dan doe je de laatste dag de afwerking (lakken of oliën, leren handvat maken en de pees er opzetten) en maak je ook nog drie mooie houten pijlen.

Let op: Alle bedragen op deze website en handboogschieten.zuethoff.nl m.b.t. boogschieten per keer of als abonnement zijn inclusief btw.
Vanaf 2018 zijn de tarieven voor de diverse workshops 'Pijlen maken', 'Houten handboog', 'Gelamineerde handboog', en workshops 'Houtbewerking + huur werkplaats' ook aangepast en inclusief btw.

De handbogen workshops vinden meestal plaats tijdens schoolvakanties. Volg de activiteiten via de Facebookpagina HandbogenbouwDeventer.

 

Materiaal voor de workshop wordt door mij geregeld

 • Handleiding, informatie uit het boekje ‘Houtkoorts’ van Jan van der Veen
 • Hout voor een boog
 • Stukje leer en leren veter voor een leren handvat
 • Pees op lengte gemaakt voor de boog
 • Zware naald en ijzergaren
 • Gereedschap zoals een grote en kleine trekmes, schaaf, houtrasp, kleine vijl en schraapstaal
 • Schuurpapier, blanke lak en een kwast
 • Houten schachten, stalen pijlpunten, veertjes, lijm en eventueel hoornen plaatjes (3e dag)

Kosten workshop

Voorbeeld materiaal/kosten tijdens een workshop schoolvakanties

 • 1 pees, stukje leer en leren veter totaal 25,-
 • Een stuk hout qua boogmodel uitgetekend en op vorm uit gezaagd, licht of zwaar, tussen de 120,- en 250,-
 • Voor een voorbewerkt stuk hout, licht of zwaar, tussen de 75,- en 100,-
 • Voor een stuk ruw hout voor een lichte of zware boog  ligt dat tussen 40,- en 65,-
 • Tijdens vakantieperiode per workshop van 2 tot 3 dagen maximaal 2 volwassenen of 3-4 jeugdleden
 • Volwassenen 100,- per dag per persoon, jeugd tot 16 jaar 50,-
 • Materiaal voor een houten pijl compleet, per stuk vanaf 8,50
  Let op: Alle bedragen zijn inclusief btw (voor particulieren als voor bedrijven).

Voorbeeld mogelijkheden jeugd workshop qua materiaal en keuze 2 of 3 dagen workshop
Een stuk Essen of Iepen hout, speciaal voorbewerkt voor de jeugd, reken ik een vaste prijs van  50,- inclusief btw en voor materiaal voor 1 pijl compleet, maar zelf gemaakt per stuk 7,- inclusief btw.

 
1) Een jeugd handboog ‘compleet’ en tijdens workshop van 2 dagen bedraagt dan 175,- (2 dagen workshop, boogstaaf, pees + leer en veter) inclusief btw.
2) Voor een jeugd handboog ‘compleet’, 1x gelakt + 3 pijlen, tijdens workshop van 3 dagen 246,- (3 dagen workshop, boogstaaf, pees + leer en veter, lak, materiaal voor 3 pijlen) inclusief btw.

Voorbeeld mogelijkheden volwassenen workshop qua materiaal en keuze 2 of 3 dagen workshop
Een stuk Essen of Iepen hout, speciaal voorbewerkt voor de jeugd, reken ik een vaste prijs van  65,- inclusief btw en voor materiaal voor 1 pijl compleet, maar zelf gemaakt per stuk 7,- inclusief btw.

 
3) Een volwassenen handboog ‘compleet’ en tijdens workshop van 2 dagen bedraagt dan 290,- (2 dagen workshop, boogstaaf, pees + leer en veter) inclusief btw.
4) Voor een volwassenen handboog ‘compleet’, 1x gelakt + 3 pijlen, tijdens workshop van 3 dagen 411,- (3 dagen workshop, boogstaaf, pees + leer en veter, lak, materiaal voor 3 pijlen) inclusief btw..

Voor meer informatie kunt u mij bellen of mailen, of maak een afspraak voor een bezoek aan de werkplaats. 

Diverse workshops in 2019

In de voorjaarsvakantie (Deventer valt onder Noord), van 16 februari tot 3 maart. Er worden weer diverse Workshops gegeven. Geef je op tijd op, 1e start vanaf 18 februari in mijn werkplaats!
Keuze in een workshop van 2 dagen voor het maken van een houten boog, geschuurd en van Es, een workshop van 3 dagen voor het maken van een houten boog, geschuurd, 1x gelakt + 3 houten pijlen. Of je gaat voor een workshop waarin je een gelamineerde handboog gaat maken.

De Paas workshop start op dinsdag 23 tot en met woensdag 25 april, deze is VOL.

 Mei-vakantie van 27 april tot 5 mei of de Zomervakantie van 8 juli t/m 26 juli een workshop gaan volgen? Stuur mij een mailtje met de gewenste periode en plaats ik u op de workshop lijst van deelnemers. Tevens zal ik dan terugkoppelen welke opties er nog beschikbaar zijn.

Herfstvakantie maandag 19 tot en met vrijdag 17 oktober:
1x Workshop 'Houten of Gelamineerde Handboog Maken' van 9.30-16.00 uur.
1x Workshop 'Houten pijlen maken' van 9.30-16.00 uur.

In de kerstvakantie is het nu nog niet bekend of er 1 of 2 workshops worden gegeven.
 

Avondopening

Lukt het niet om op vrijdag aan je boog of ander houten voorwerp te werken, dan kan ik je één of twee avonden in de week begeleiden in de werkplaats. De avonden stemmen we samen en eventueel met meer geïnteresseerden af.

Inloopwerkplaats op zaterdagmorgen

 Tot slot is er een laagdrempelige mogelijkheid om op afspraak ook op zaterdagmorgen, pijlen maken en/of repareren. In de werkplaats zijn alle benodigde materialen te koop voor het maken van handbogen en pijlen. Op de Facebook-pagina HandboogwinkelDeventer vind je voorbeelden van het assortiment. Wat je ook gaat doen, ik maak graag van te voren kennis. Als je met een boog aan de slag wilt in een workshop in mijn werkplaats dan kiezen wij samen een stuk hout uit wat bij jou past en we spreken samen af hoe we het verder gaan aanpakken en wat de kosten zijn.Actuele informatie over datums van meerdaagse workshops en prijzen vind je op de website www. handbogenenmeubelwerkplaatsdeventer.nl Gegevens werkplaats: Sint Olafstraat 7, 7418 CG Deventer (terrein PontMeyer), telefoon 06-81462430.

Agenda

 

30

Mei

Alleen in de ochtend voor leden 3D van 9 tot 12 uur.

 

30

Mei

Er is in de middag geen boogschieten ivm Corona virus.

 

6

Jun

Er is voorlopig nog geen boogschieten ivm Corona virus.

Handboogschieten

# Zomerseizoen vanaf zaterdag 4 mei tot de laatste zaterdag (26) in oktober, van 2 tot 4 uur op de Oude IJsbaan, Rembrandkade 195, Deventer.

Tijdens de zomervakantie is er vanaf zaterdag 3 augustus tot en met zaterdag 31 augustus GEEN boogschieten!

# Winterseizoen vanaf de eerste zaterdag in november (2) tot de laatste in april, van 2 tot 4 uur in de sportzaal van Sporthal De Schalm, Dreef 1 op Borgele. Laatste informatie staat op https://www.facebook.com/HandboogschietenDeventer

Tarieven boogschieten

Per keer en zonder abonnement:
Jeugd 4,50 en Senioren 5,50

Een abonnement is voordeliger:
Jeugd 3,50, senioren 4,50
Huur boog/pijlen 1,50. Abonnement per maand, kwartaal, half of 1 jaar, zie menu Pijlpunten.

S P O N S O R S
Drive by Wire
Simone Holsbeek en Alwin Wubben


Antea Nederland b.v.

Antea Group Sponsoring 3D target

Meer